Halloween Tag

19. října 2015

Jak lépe začít předposlední říjnové pondělí než halloweenským chitchatem, že. 

Ačkoli jsem měla původně v plánu použít nějakou hotovou zahraniční verzi tohohle tagu, nakonec se to nedalo, jelikož v každém z nich byla cca třetina otázek pro naše kulturní prostředí v zásadě nepoužitelná. Nakonec jsem jich tedy pár kuchla a v bublajícím moořím hrnci vykouzlila tuhle kompilaci.








1) Oblíbená věc na Halloweenu?
Všechno. Roztomilý strašidelnosti jako jsou netopýři, čarodějnice, pavouci, černý kočky a vydlabaný dýně vs pochmurně mlžný podzim je prostě geniálně zábavná kombinace a dohromady tvoří atmosféru, který každej správnej gothik dává 13 ze 13.

Dokonce i nakupování je v tomhle období ještě mnohem zábavnější než obvykle (aneb aktuální nabídka M&S a Claire´s).








2) Jaké jsou tvoje oblíbené Halloween/strašidelné filmy?
Nr. 1 samozřejmě Hokus Pokus. V závěsu pak Magická posedlost, Poirot: Hallowe'en Party (v češtině "Viděla jsem vraždu"), Addamsova rodina, Nightmare before Christmas, Trick 'r Treat, Ospalá díra, Ti druzí .... a samozřejmě i všechny Speciální čarodějnické díly Simpsonů.


3) Svítící dýně (Jack-o-lanterns) - ano, nebo ne?
JO. Minimálně tři dýně do každé rodiny.





4) Netopýři, nebo černé kočky?
Kopu za lítající myši. Ale taková černá kočka se zelenejma očima taky není úplně k zahození.


5) Jakou nejdivnější věc vlastníš?
Teď jsem si s hrůzou uvědomila, že asi nic divnýho nevlastním ... no ty jo ... já fakt nevím *zděšenej smajl*. Na druhou stranu, má měřítka divnosti jsou na příslušné stupnici nejspíš trochu posunutá, takže úplně jistá si tím nejsem. I když moment ... teď mě tak napadá, že obrovská pudrově růžová taška ze pštrosího peří na zlatým řetězu by možná mohla být odpověď, kterou hledáme :D (a ANO, vzala jsem si ji ven ... minimálně dvakrát)


6) Věříš v duchy?
Asi spíš ne. Ale fakt po mně nechtějte, ať vám to jdu nějak dokázat ....


7) Použila jsi někdy Ouija tabulku?
... třeba hrátkama s Ouija tabulkou. Nikdy.


8) Jakou urban legend máš ráda?  
Vede asi klasika všech klasik černá sanitka a pak sperma v kebabu na Národní. A k zahození není ani převlečená holčička s oholenou hlavou na záchodě v Ikea.


9) Co uděláš, když ti přes cestu přeběhne černá kočka?
To samý, jako když mi přebehně bílá - nic. Ptejte se na tohle člověka, co se narodil v pátek třináctýho, pfff.




10) Oblíbené jídlo z dýně?
Kromě kompotu skoro všechno, nejradši asi krém, ale špatná není ani pečená nebo v rizotu.
btw. jestli máte nějaký vlastní vychytaný recept, sem s ním, inspirace není nikdy dost


11) Čarodějnice, nebo upír?
Velice příhodná otázka pro někoho, kdo odjakživa poslouchá, jaká je čarodějnice ... Přičemž musím konstatovat, že opravdu, ale opravdu nechápu, co k tomu ty lidi vede ... třeba u chlapů je to většinou eufemismus pro "vojel bych tě ty prsatá mrcho v černým", ale všechny bych z toho nevinila ... ženský taky ne ... no prostě naprostá záhada ...




12) Jaký nejstrašidelnější film jsi viděla?
Rocky Horror Picture Show. Jestli to budu muset vidět ještě jednou, nejspíš spáchám rituální sebevraždu.


13) Byla jsi někdy u kartářky?
Ne. V zářivejch barvách si totiž dokážu představit, jak mi předpoví nějakou pytlovinu ... já si to vsugeruju ... a pytlovina se stane. Jednoznačně nedík.


14) Máš někdy husí kůži?
Yep. To má imo každej, ne? Nebo?


15) Oblíbený sériový vrah?
Musím říct, že tímhle směrem jsem nad sériovejma vrahama asi ještě neuvažovala. Ale když to teda musí být, tak Jack Rozparovač je rozhodně dobrá legenda.




16) Nejméně oblíbená věc na Halloweenu?
Zatvrzele odmítavý postoj řady spoluobčanů k tomuhle svátku ;) To takhle někomu řeknete, že jako super, a on se vám na to tváří, jak kdybyste před ním pálili Babičku ... bo spáchali nějakou podobnou národní svatokrádež. Za mě teda svátků, kdy se můžete s klidným svědomím oblíct jako rajda a ještě si narazit špičatej klobouk, není nikdy dost.


17) Vyfotila jsi někdy ducha?
Ne. A i kdyby jo, tak se vsadím, že si toho nevšimnu. Neb co lidi dokážou na fotkách najít jakože ducha, to mě někdy celkem fascinuje, jelikož já tam bez názorný nápovědy dost často vidím akorát nějaký standardní šmouhy.


18) Vlezla jsi někdy do opuštěného domu nebo jiné budovy? 
Asi v patnácti s kámoškou do bordelu (opuštěnýho, aby nevznikly ňáký dezinterpretace :D). Bylo to tehdá mezi vrstevníkama velmi trendy.


19) Nejdivnější náhoda, která se ti stala?
Vám asi nepovím ... Ale je to hodně divný :D


20) Oblíbení fiktivní zlouni nebo monstra, u kterých by sis přála, aby fiktivní nebyli?
Někdo chce nefiktivní monstra? Uf ;) U zlounů je to jiná, všechny upíry klidně zhmotnit.





21) Máš nějaké fobie? 
Dřív z pavouků, ale už jsem se celkem naučila ovládat, zejména pokud nehrozí bezprostřední útok. A ještě mě zneklidňujou věci částečně ponořený ve vodě (přičemž takovej částečně ponořenej pavouk by byla asi špatná kombinace, zejména ve vaně).


22) Byla jsi někdy v Salemu?
Ne. Ale doufám, že Šumperk se taky počítá.


23) Nejdivnější věc, která se ti stala, když jsi byla sama?
To jsem takhle sama doma, stojím v kuchyni a najednou z levý strany periferně vidím nějakej pohyb u země ... tak se otočím ... koukám na to ... a na zemi ... ještěrka. Tywe. Jsem jí chytla a pustila z okna (ocas zůstal zachován), ale jako ta představa, že by ji nikdo nechytl a někde zmumifukovala ... brr.


24) Kouzlila jsi někdy?
Furt.




25) Stalo se ti někdy, že tvoje zvíře vidělo něco, co ty ne?
Zatím ne a doufám, že tento stav se nezmění, to by mi asi trochu rozhodilo náladičku ...


26) Máš ráda Pumpkin spice latte?
Celkem jo. A letos jsem vlastně ještě neměla, nejvyšší čas napravit.



Co vy a Halloween? Baví - nebaví? 
Samozřejmě platí, že kdo má chuť si tenhle tag dát taky, nechť se nežinýruje ;) (hoďte pak určitě odkaz, ráda si počtu).

JO! A nezapomeňte řádně ocenit mý photoshop skillz, jinak nejen, že se vám příště nikam nepřifotomontážuju, ale ještě se vám až do Halloweenu bude každou noc zdát, že vás po poli honí obrovská dýně ve tvaru můry, příp. můra ve tvarů dýně (což teda fakt nevím, co z toho je horší).


Ave Satanas!


31 comments

19. října 2015 v 9:15

Photoshop 10/10. Okamžitě běžím do M&S, díky za připomenutí! Jo a btw, v Lidlu má letos být taky celá kolekce halloweenských dobrůtek!

19. října 2015 v 9:45

Tak Rocky Horror Picture Show je jeden z mých top filmů :D Halloween naprosto zbožnuju a jediná věc, co mi na něm vadí, že u nás není tak rozšířený, ale snad už se to zlepšuje :) Každý rok vyřezávám dýně, letos teda vlastní bohužel kvůli suchu nebyla, tak jsem si ji musela koupit, protože je pro mě už naprosto nespředstavitelný, nedlabat dýni na halloween :D

19. října 2015 v 10:59

Lidi sou obecně divný, tak mě ani nepřekvapuje, že spousta nechce slavit tak boží svátek. My s mámou teda budem, černou kočku mám naštěstí celoročně, takže jsem předvybavena, pro zbytek skočím do Spencera.

19. října 2015 v 11:07

Ty jsi legrační. :)
Tag se mi líbil a asi se do něj taky pustím. Ale musím rychle, než se zase rozšíří a bude úplně všude... :D Takže zbytek asi až tam. :))
Jinak věci ponořený ve vodě mi taky nedělají úplně dobře. Nejhorší je ale bezesporu ve vodě ponořená leklá ryba, kterou proud unáší bezvládně dál. Blé... :D

19. října 2015 v 13:05

Chachaaaaa, tak tohle mě pobavilo, vtipný odpovědi ;)
Jinak za mě Halloween určitě ano. Chápu, že lidi to nemaj rádi kvůli komerčnosti a že to "přišlo z Ameriky", ale co dneska není komerční?
My si na Halloween užijeme vždycky kopec srandy, s kostýmama, scary jídlem apod., takže proč ne? ;)

Michael
www.ontheleaf.net

19. října 2015 v 13:51

Fotošop super, skoro som si Ťa nevšimla ;)
Aj keď vlastne každú zo spomínaných vecí/osôb/entít samé o sebe môžem, Halloween ide nejak mimo mňa...
saveonbeauty

19. října 2015 v 14:09

@An Here we are... :D http://www.propadlo.cz/2015/10/halloweensky-tag-aneb-pojdme-zamorit.html

19. října 2015 v 14:26

Ty voe mooro, kde jsi vzala ty supr kámošky na selfíčko? Jo on je to fotošop! Uff, doufám, že to bude stačit pro to, aby jsi mě nestrašila :D Já si na tomhle dýňovém svátku moc neujíždím. I když moje sbírka dýní připravených na kuchnutí by asi říkala něco jiného. A ten klobouk s pavoukem taky.

19. října 2015 v 21:17

@Lynn top filmů?? tak to získáváš titul queen of the halloween :D za mě fakt něco jen pro hodně silný nervy ve všech směrech :D

19. října 2015 v 21:18

@An a ten upgrade, když to je ponořená mrtvá ryba, ve který se westík rozhodne válet ... k nezaplacení :DF

19. října 2015 v 21:19

@Michael navíc původně to vůbec americký není .. lidi prostě nevěděj, co je dobrý ;p

20. října 2015 v 0:19

Tak zrovna Rocky Horror fakt miluju :D Jinak urban legend o kebabu vede i u mě. A jaká je s tou holčičkou v Ikee? To mi nějak uniklo :D

Anonymní
20. října 2015 v 0:41

Já se u tvých tagů vždycky tak nasměju! Tak jsem si ho taky půjčila. Ale jsem děsný srabák, takže i když ty urban legends neznám, ani je nehodlám hledat. Mám ložnici sama pro sebe.
Markéta

20. října 2015 v 4:36

Mě nejvíc pobavila otázka ,,Vidělo tvé zvíře někdy něco, co ty ne?" Ne. Můj pes je poleno. V noci si klidně chrápe a to, že se vrací spolubydlící ho někdy ani nevzbudí. Ve vlaku spí s optimistickou vizí, že ho tam nezapomenu. Kamkoli, kde to vyvolává špatné pocity, míří beze zájmu o můj názor (např. pod jedoucí náklaďák). Takže u nás je to naopak - když něco uvidí panička, varuje ho a zachrání :-D
Jinak super tag, zasmála jsem se :-D

20. října 2015 v 13:56

@Černá Moora
Mmch, viděla si halloween sekci na Asosu? Tam jsou některý věci fakt kjůt:-D

21. října 2015 v 7:56

Super svátek! Jednak mám podzim celkem ráda, protože svíčky, skořice, dýně, dýňový latté a těšení se na Vánoce, druhak nesdílím názor, že co je "přineseno", je hned trapné, blbé a komerční. Je to o postoji. A jelikož makám v mezinárodní firmě, Halloween taky slavíme, takže příští pátek do práce v masce...Myslím, že každá příležitost trochu se pobavit a rozptýlit se počítá! Takže si tag možná taky půjčím :)

Jo a jídla z dýně? Nej jsou dýňové placky (ideálně napůl s cuketou) - jako bramborák. Hladká mouka, vajíčko, sůl, česnek, majoránka, oregáno, pepř...
A potom bramborová kaše - půl na půl brambory a vařená dýně, udělat klasickou kaši. Supr barva i chuť.

21. října 2015 v 13:35

YES! Halloween je nejlepší. Koukám, že podle tagu to máme v lecčems velmi podobný ohledně tohohle svátku. Sice už jsem na blog nepsala ani nepamatuju, ale možná s tímhle tagem udělám i výjimku, úplně mě svrbí prsty :D. Moje oblíbený jídlo z dýně je klasicky polívka, pečená dýně s tymiánem, a taky pumpkin spice muffiny/cupcakes s dýňovym pyré vevnitř.

30. října 2015 v 17:34

vydlabávanie a vyrezávanie dýň je na tom najlepšie :)

31. října 2015 v 21:10

@Anna hele s holčikou je ta, že se ztratila rodičům a nakonec ji našli na záchodě ostříhanou a úplně jinak oblečenou (možná i za kluka) a mělo to dokazovat, jak se unášej děti do ciziny, tkž bacha! :D

31. října 2015 v 21:11

@zmrzlaivlete urban legends jsou většinou děsně vtipný (možná až na toho vraha studentky v bytě, kdy spolubydla se zachránila tim, že nerozsvítila .)

31. října 2015 v 21:13

@Dashulka právě, se to musí brát pozitivně jako zábava k dobru, zas tolik těch zajímavejch tradic u nás nemáme, a ne akorát remcat ;)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...