Londýn a nákupy

16. února 2016

Na počátku byl regál.



A kámoška nutně potřebující regál.
Ovšem když zjistila, že poštovné je 40 liber, tak si řekla, že to si tam pro něj může rovnou zajet sama. Resp. se mnou. Já regál sice nechtěla (na můj vkus až příliš mnoho svazující organizace), ale to by bylo, abych si nějakou nutnou trofej nevymyslela, žejo.

Naposledy jsme letěly na Luton a máme na to celkem ... blbý vzpomínky ... nebo jak to říct ... Krom toho, že tam nebylo žádný kulturní a nákupní vyžití, neb co si pamatuju, tak se tam nacházely cca dvě hospody a jeden Starbucks (což je samo o sobě dost hrozný), tak nám jen tak mimochodem ještě ulítlo letadlo. A to teda v takovým zapadákově fakt nechcete, to vám garantuju.

Tím pádem jsme celkem kvitovaly, že tentokrát jsme letěly na Stansted ... odsud nám totiž ještě nic neulítlo, což už samo o sobě bylo hodně významný plus. Nicméně se nakonec ukázal jako o moc lepší varianta i z jinejch důvodů. Ačkoli na to ten hangár v poli nevypadá, tak uvnitř se nachází velice schopnej shluk různejch obchodů (včetně dvou Boots), takovej skoro mini nákupák. Aby je člověk v klidu prošel, včetně nějakýho toho občerstvovacího chill-outu, tak to odhaduju minimálně na 2 hodiny. A co z toho plyne? Že příště si necháme uletět letadlo jedině ze Stanstedu.




Ale abych se vrátila na začátek. 
Regál byl na Oxford street, a jelikož jsme měly jen víkend, tak plán byl jasnej a stručnej - Oxford, Regent, Covent Garden a nějakej TK Maxx. A ideálně při nákupech vůbec nejezdit MHD. Hotel jsme tím pádem vybraly hned u Oxford street, abysme měly všechno v pěší vzdálenosti.

Ze Stanstedu jezdí jak busy, tak vlak. Vlak je nejrychlejší, ale je to relativní, protože první zastávka je na Liverpool street a ta od naší cílový destinace byla ještě dost daleko. Takže jsme měly v plánu jet Easybusem na Baker street, odkud bysme to do hotelu klidně došly i pěšky. Stánek Easybusu se ovšem nakonec nalézt nepodařilo, tak jsme vzaly National Express a bylo to ok. Dokonce byl potencionálně levnější než Easybus, u kterého se lístky výrazně vyplatí jen v předstihu, kdy můžou vyjít např. i na libru, ale v den odjezdu je to klidně 9 - 13 jednosměrně; u NE vyšel lístek na 18 zpáteční bez ofuků. V buse je i wifina, tak se tu hoďku a půl ani nenudíte.







Okolí hotelu bylo najs, takové klasicky britské ;)






Oxford street byla taky klasická.
Ovšem jestli ještě v sobotu jsme si říkaly, že jako pfff, jedna ulice, to projdeme raz dva a co jako budeme dělat zítra, tak to se teda nakonec ukázalo jako dost naivní představa. Nejen, že jsme ji neprošly první den, my ji neprošly celou ani ten druhej. Zbytek tím pádem úplně odpadl. Pokud bych to měla nějak shrnout, tak jsme daly tři čtvrtě Oxford (ve smyslu, že jsme prošly krámy), ovšem Regent už jsme akorát nárazově prolítly poklusem cestou na letiště. Covent a TK Maxx pochopitelně vůbec nepřipadaly v úvahu. No říkám vám, že projít za dva dny jednu ulici a půl, to už vyžaduje značně pokročilý nákupní skills, nic pro amatéry.









A teď k obchodům. 
Na Oxford street samozřejmě najdete veškerou klasickou konfekci, co vás napadne ... Mango, Zara, River Island, Topshop, Forever 21, H&M ... většina tam má navíc víc než jeden obchod. Pokud jde o kosmetiku, pro nikoho asi není novinka, že třeba Sephoru byste hledali marně. Kosmetiku mají v Boots, což je takové tři v jednom - lékárna, parfumerka, drogerka. Pobočky se šíří sortimentu liší, někde mají víc luxusních značek, někde méně. Plus je na Oxford obchoďák Selfridges, což je prostě neštěstí ... celý spodní patro je jen kosmetika a můžu vám garantovat, že po pár hodinách tam zcela ztratíte rozlišovací schopnost, co chcete a nechcete, resp. jestli vůbec něco chcete.






Opomenout nelze ani vlajkovou loď Lushe, kterou jsem si pochopitelně nemohla nechat utéct ;)








A je tam i ono regálové království v podobě Muji ;)





Na Regent street jsou pak obchody o něco luxusnější.

Přičemž je po takovýmhle prohlášení asi dost blbý začínat zrovna fotkou s COS (ale když já se na tom přechodu nudila no).
COS btw. nechápu. A při pohledu na nabídku furt nevím, jestli jako vážně, nebo je to jen nějakej unisexovej casual pro pacienty psychiatrickejch léčeben, co se omylem prodává ... Ačkoli na něj všude čtu úplně masovej hype, nemůžu si v tomhle dojmu pomoct .. a kdybych byla nucená si z něj něco oblíct, tak v případě 99 % věcí začnu usedavě plakat.






Na Regent byl úplně nezbytnej nákupák Liberty. Neb tam mají Hourglass. 
Ale návštěvu doporučuju klidně i jen na čumendu, vevnitř je to totiž dyzajnově úplně úžasné :) Interiér plně odpovídá exteriéru, takže žádné modernosti, ale proklatě dřevěný barák z 19. století se starými prkennými podlahami a bohatě vyřezávanými futry (pro představu mrknout můžete třeba tady). 
Pater má několik, ale my už bohužel neměly čas, takže jsme prošly jen to spodní, zkrášlovací. Kromě Hourglass samozřejmě bylo natřískané všemi představitelnými i nepředstavitelnými značkami, ale kosmetická apatie v té době kulminovala, takže k nějaké neplánované aktivitě nás už ani Ren, Antipodes, Eve Lom či Omorovicza nepřesvědčily.






A obligátní z Picadilly ;)






Btw. zpáteční stanice busu je o několik ulic dál (u téhle hospody), než ta příjezdová, což chce omrknout předem.




A pokud jde o jídlo, na to taky nebyl čas :D

Jen první den jsme zašly do Vapiana, které bylo u hotelu, nicméně musím říct, že mě dost bavilo ;) Je to řetezec specializovaný na italskou kuchyni a dát si můžete těstoviny, pizzu nebo rizoto, plus dezerty. Jeho specifikum spočívá v tom, že vybrané jídlo vám kuchař připraví přímo před očima ... vyberete si z lístku a pak se postavíte do fronty u kuchaře (je zvlášť na rizoto+pasta a zvlášť na pizzu). Při objednávce si zvolíte druh těstovin, které si tam sami dělají, kuchař vám je dá vařit a zároveň připravuje omáčku, kterou si můžete kromě základní verze z jídelního lístku dále doladit dle představ a nadiktovat si, co tam přesněji chcete (např. kolik česneku, chilli, sýra). Výsledek byl za mě velmi fajn, těstoviny pěkně al dente a omáčku bych taky doma nestvořila o nic hůř. Kámoška měla rizoto a říkala, že dělá lepší, ale holt u rizota imo víc funguje chuťová paměť než třeba u těch těstovin nebo pizzy ...
Dobrý je i systém placení, jelikož při příchodu dostanete čipovou kartičku, na kterou se vám pak načítá veškerá útrata, a zaplatíte až při odchodu, což znamená, že tam v případě zájmu můžete sedět třeba půl dne a nikdo vás neotravuje, co si ještě dáte (možná proto tam bylo tak šíleně natřísknuto :D).
V ČR by mi Vapiano teda vůbec nevadilo.






A nyní již k nákupům.

Zara a botky č. 1. Nemám ráda klasické lodičky, přijde mi, že mi buď padají, nebo tlačí, takže nějaký jejich držák je pro mě must-have. Tyhle z kůže byly jasné na první pohled.





Pak jsem rozvažovala tohle jakože triko (ale materiál byl netrikový, hedvábný). Jenže následně jsem si vizualizovala svých 150 trik a uvědomila jsem si, že další za 1600 asi spíš nepotřebuju ...




... a že další boty budou lepší volba.
Jako vůbec nejsou podobný těm prvním :D






Z kosmetiky jsem si koupila fialový lak od Ciaté za 4 libry, ke kterému byl zdarma nějaký reklamní leták, co tvrdil, že je časopis. No asi proč ne no ...





Koncealer Eye Eraser od Maybelline se nakonec ukázal jako děsnej challenge, jelikož v odstínu light byl vyprodanej snad úplně všude :D Člověk vždycky přišel a našel akorát vybrakovanej regál, příp. teda pár kousku v tmavším odstínu. Povedlo se až na letišti (kde jsme braly poslední dva).

Revlon byl 3 za 2, nešlo ignorovat. 
Lak má super barvu, ale s výdrží je to na pytel, začal se mi loupat už druhej den (a na to teda fakt nejsem zvyklá, standard je u mě 5 dní v poho).
Matná Chubbina v odstínu 270 je ovšem must-have. Barva je úžasná, pigmentace neuvěřitelná a navíc nevysušuje. Škoda, že z ostatních odtínů pro mě už nebyl žádnej použitelnej (růžovky nebo nude).

 








Hourglass Ambient Lighting Powder, jistě.
Na mém kosmetickém wishlistu byl na čelních pozicích od prvního spatření, ale vzhledem k množství odstínů s nejasnými rozdíly mezi nimi se mi nikdy nechtěl objednávat naslepo. Což se vyplatilo. 
Nejprodávanější je prý Dim Light, ale musím říct, že se mi zdál strašně béžovo-růžový, na celý obličej si ho tedy nedovedu moc představit, imo musí celkem ztmavit. Takže jsem na jistotu vzala ten nejsvětlejší, Ethereal light. Suprově rozjasní a přidá přesně ten glow efekt, jaký by člověk čekal. Dle jejich prodavače je to takové světlo v krabičce ... takže imo něco, co by využil Frodo v souboji s Odulou, kdyby byl holka (a kdyby se Odula malovala).








V regálovém království jsem si koupila gelové zvýrazňovače a propisky, z čehož jste si počítám sedli na zadek :D Ale ony jsou fakt fajn a hodně dlouho vydrží.





Bižuterie byly všude mraky a časem k ní člověk začal být podobně imunní, stejně jako ke kosmetice. V Aldu a River Island ale měli rozhodně jedny z nejoriginálnějších kousků, jaké jsem za celou dobu viděla.






Z Lushe jsem samozřejmě nemohla odejít s prázdnou.

Třpytkátko Shimmy Shimmy body je super v tom, že nejen třpytkuje, ale pokožku i promastí.

Šamponu na suché vlnité vlasy Curly Wurly jsem měla vzorek a zdál se mi hodný bližšího prozkoumání, ale u nás mají jen to největší balení za skoro 700 a to se mi úplně nechce dát .. takže když jsem tam viděla i poloviční a třetinové .. vzala jsem poloviční, 220 g ...






... což se ukázalo jako výbornej nápad, když konzistence vypadá takhle :D Zasraný letadlový předpisy na tekutiny. Ale holt je jasný, že až bude chtít někdo odpálit letadlo, použije Curly Wurly, čemuž se musí zabránit.



A navíc mi to došlo až druhej den ... no ale došlo. Původně jsem chtěla koupit v Muji dvě prázdné pixly po 100 ml, ale nic tak velkého neměli. Protože jsem ovšem děsně fikaná, rozhodla jsem se to pořešit jinak - prostě koupím v Boots to nejlevnější, co tam bude po 100 ml, obsah vyhodím a obal použiju. 
Nejlevnější bylo tohle za Ł1,29. Údajně nějaká vazelína, ale vypadalo to podezřele spermoidně. A šíleně smrdělo. Jako nedovedu si představit, že by to někdo používal k mazání. Na druhou stranu, bůhví, co to to vlastně bylo :D Navíc jako ve skle, bacha. Za libru. Jakou hodnotu asi měl ten obsah žejo ... Ale plnící akce díky tomu proběhla ok.





No a to by bylo všechno. Vzhledem k tomu, že na počátku byl jen regál, to ale imo celkem ujde :)


Co vy, taky jste tak marný a čas vám při nákupech běží třikrát rychleji, než byste chtěli?







30 comments

16. února 2016 v 8:49

super tipy na nákupy a zase výborně napsáno :) Ten Hourglass mne zabije :D :D Nádherný.
adidas ootd

16. února 2016 v 9:13

Ty jo to je super. By mě nenapadlo jet takhle do Anglie jen na víkend. Ale ta myšlenka se mi dost zamlouvá :)

http://lifestylebykej.blogspot.cz

16. února 2016 v 9:29

to je super, hned bych zase jela. My jsme tam naposledy byli na 4 dny a taky skoro málo :) ale byli jsme tam s bývalým takže velké nákupy se zas nekonaly, na to bych potřebovala nějakou kámošku :D
Jinak ten Cos, co jsi zmiňovala na začátku. Na tvůj popud jsem se podívala, co mají za hadry a dost mě z toho trefilo, všechny bloggerky byly zas někam pozvaný a takže samozřejmě všechny palce hore ale ten sortiment? To jako vážně?

16. února 2016 v 9:29

@Katie
P.s.: Jak to vůbec dopadlo s regálem? :D

16. února 2016 v 9:43

Presne to samy se mi stalo v Rime!Koupila sen si obri baleni Lush a tekutinovy limity mi dosly az pozdeji..jinak krasny veci a popisem COS me fakt pobavil :D

16. února 2016 v 9:57

tie topanky su skvele a Eye Eraser od Maybelline sby som chcela velmi vyskusat ale mam obavy ze ked konecne odhodlam kupit tak bude velke sklamanie kedze je vyspievany
galantosfun

16. února 2016 v 11:33

Tak to je hodně slušný! Já byla v Londýně začátkem roku, také jsemsi přivezla ten concealer od Maybelline a ještě nějaké věci od Sleek, ale my nejely primárně na nákupy, na které se mi po přečtení tvého článku rozhodně chce :D
bára.kára blog

16. února 2016 v 12:06

Ten Hourglass je boží, akorát furt nechápu, jestli se používá místo pudru nebo jako rozjasňovač? :D

Anonymní
16. února 2016 v 18:24

@Katie
regaly jsem koupila :-) akorat teda v sobotu jsme k tomu obchodu nedosly pred zavirackou, takze na me sly mrakoty, jestli budou mit v nedeli otevreno. protoze letet do londyna pro regaly a pak ten cas promrhat v jinych kramech, to uz by bylo fakt neco :-)

16. února 2016 v 19:58

@K když vyjde dobře čas odletu a příletu (ráno tam, večer zpět), tak je to fajn :)

16. února 2016 v 19:59

@Katie hele nevim, možná to je z jejich strany jen nějakej promakanej trolling :D

16. února 2016 v 20:00

@Katie což jsem zapoměla zdůraznit, ty socialisti mají v neděli skoro všude až od půl jedný! skandál!

16. února 2016 v 20:01

@Michaela B limity musej bejt výsledek lobby prodejců předraženejch letištních vod .. ale kamufláž dobrá no

16. února 2016 v 20:02

@Aelin za vyzkoušení určitě stojí .. je takovej celkem vyhlazující a docela i dost krycí .. akorát teda ten odstín by mohl být míň do žluta .. ale suma sumárum nejsem nijak zklamaná :)

16. února 2016 v 20:03

@Bára hlavně TK Maxx je super .. ale na to to chce spešl jeden den

16. února 2016 v 20:04

@Lucie K jak kterej .. právě to chce ideálně zkusit a uvážit, na co ho člověk chce :) .. jeden je vyloženě bronzer, ten jsem vyloučila, pak je ten Dim, který je imo na celej obličej pro někoho, kdo není úplně bledej, a pak to může být hezký .. a ty další do bíla se liší množstvím třpytek .. tady ten můj byl téměř bez, jen s leskem

17. února 2016 v 12:20

Jeee kdys tam byla??? My leteli 4.3. tam (jo, Luton pred pulnoci, fakt narez...) a v nedeli vecer zpatky. A teda musim na ferovku priznat, ze ac to melo byt objevovani Londyna, stravili jsme 70% casu po kramech :)) Chudak chlap. Liberty jsem uplne zazdila, vostuda jsem.. Zato Oxford Street pecka peckoidni... V Lushi jsem se dokonce i ztratila, maji tam dole jednotlivy pokojiky pro kazdou jejich vuni. A nechala jsem tam tisice :/ Cely kabinovy zavazadlo mi to zabralo :)) Boots dost prekvapily, fakt kazdy jiny, co meli v jednom, nebylo v dalsich.. No a jinak Primark na rohu u Hyde Parku v patek dopo byl upe stejne natriskany jako Drazdansky o vikendu, des bes. Shopovani jsme prolozili kulturou (Fantom Opery) a par nezbytnyma pamatkama, jako Oko, Velkej Benik, Buckingham, Tower Bridge.. A v nedeli na moste vedle naseho bouchnul ten autobus s Jackie Chanem, to byla takova tresnicka na zaver :)) Uz se zas tesim do Londyna!

17. února 2016 v 12:36

Ja MUJI zboznujem a mam odtial vela veci. A ich fixky a pera su uplne skvele. Mam ciernu obojstrannu fixku a "funguje" uz vyse 4 roky! Pri dalsej navsteve si musim urobit zase zasoby a vyzera to aj na nejaky ten regal :)

17. února 2016 v 12:37

óóó, dúfam, že raz urobím podobný nákupný výlet a Hourglass závidím :)
Topánky sú zabité a tiež to mám podobne! :) Teraz som ale jedným /tesným/ neodolala, veľkosť hraničí už s detskou obuvou, ale tak sú prudko zožrateľné, no, tak to snáď dám bez väčšieho úrazu... :)
saveonbeauty

17. února 2016 v 14:39

Jo a jeste - moje londynska laska Pret a Manger, ach... Jedine, co jim vytykam, a to jen proto, abych nebyla naprosto fanaticka fanynka, je fakt, ze necepujou Guinesse :D

3. března 2016 v 16:26

V Praze ve vodičkově ulici je Krusta bistro, resp. jsou tam dvě a jedno z nich pasta krusta se specializuje na těstoviny
http://www.pastakrusta.cz/cs/nabidka/pasta-salsa/stale-menu/
podobný koncept, chuťově jsem na tom jako tvoje kámoška, jako dobrý, ale dělám lepší.

11. března 2016 v 9:21

V Londýně jsem nebyla ale určitě bych ráda. Hrozně me zaujal obchod Muji vůbec ho neznám a při tom v Madridu kolem něj chodím dost často. Musím d něj zavítat protože nějaký ogganizér by se mi velice hodil. Jinak pěkné fotky města ale i jídla které věřím že muselo být super. Samozřejmě i pěkné nákupy.

19. března 2016 v 23:20

och tomu sa hovori moj splneny sen! Pri Hourglasse ochkam ale rovnako aj pri tom korektore:)

3. dubna 2016 v 15:15

To je úlovků, to bych za tak krátkou dobu ani nestihla promyslet, co všechno koupím, natož abych to vážně koupila :D Klobouk dolů :) A ta přemisťovací akce s vazelínou a Lushem zní docela legračně :) Navíc když ta vazelína má většinou lepkavou konzistenci a patlat bych se v ní moc nechtěla :D

Piosek

Anonymní
7. dubna 2016 v 20:32

výborně napsaný článek! COS pobavil :)

11. dubna 2016 v 20:14

Když jsem byla s holkama v Londýně posledně, trvalo to 4 dny a denně jsme dopoledne trávily na Oxford St., nějaká kultůra až vždycky odpoledne... :-D Jela bych zas.
Luton je teda nic moc. Cestou zpět mi zatrhli moje příruční zavazadlo, protože asi o 2 mm přesahovalo držátko (podle mě ale vůbec). A to jsem ho kupovala v Londýně s cedulkou,že je to cabin baggage. Tak jsem ho za těžký prachy odbavila. Ten kufr obsahoval jenom čokolády Cadburry a čaje - takže se to teda fakt vyplatilo :-D

27. května 2016 v 12:03

Bych se teď hned nejraději sbalila a tadá do Anglie! :D
... a nejen na nákupy, přísahám! :D

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...